En åbning der var værd at vente på

Den længe ventede åbnings-ceremoni blev afholdt onsdag, og det var en oplevelse der var ventetiden værd. Solen stod heldigvis højt på himlen denne dag og én efter én marcherede 65 lande på skift ind på stadion, til stor begejstring for alle der var med. Efter godt halvanden time, stod over 18.000 gymnaster, frivillige, træner og delegationer rundt omkring på stadion, smukt indrammet af bjerglandskabet.

Åbningen bød på masser af underholdning med over 1700 deltagere fra regionen (Voralberg) og nabolandende Tyskland, Liechtenstein og Schweitz. Et af højdepunkterne var det såkaldte ‘Lederhosen-Show’ af dansere fra en lokal skole i Dornbirn som leverede en seværdig og eksplosiv anderledes opvisning i blandt andet breakdance. Men også et særligt ‘børn og forældre’ indslag med hundredevis af lokale var et hyggeligt og underholdende indslag som fint bandt sløjfe om Gymnaestrada budskabet ‘come together’.

Se stemningsbilleder her, og endnu flere på facebook

 

Dornbirn Special

Onsdag bød også på en særlig opvisning, nemlig ‘Dornbirn Special’ hvor udvalgte store hold fremviser opvisninger særligt til lejligheden.

Opvisningen bød på noget for enhver smag. Store grupper med børn og voksne, et lokalt ‘marching band’ i østrigske nationaldragter, samt et tysk hold med 200 kvinder fremførte en visuelt betagende opvisning med store heliumballoner, smukt akkompagneret af rytmiske gymnaster.

Fra Danmark deltog 152 gymnaster fra Ollerup som opførte deres show ‘Togetherness’ gennem dans, rytme og tempofyldt tumbling på airtrack. En opvisning der vakte stor begejstring for et næsten fyldt Birkenwiese Stadion.

Det store World Team, med danske gymnaster fra Karlslunde IF, var inspireret af ‘Midnight Sun’ fra Gymnaestradaen i 2015 i Helsinki, hvor hold fra hele verden kunne deltage. Holdet var grundet stadions kapacitet delt i to grupper, nemlig blå og grøn. Den blå gruppe med otte danske gymnaster fik lov at slutte denne fantastiske aften af med energi og rytme.