Gymnaestrada-ugen åbner med et ’brag’

Hedebølgen strømmer i disse dage gennem Europa, og dermed også Østrig. Desværre kulminerer dette i disse dage med bulder, brag og voldsomme regnbyger i Dornbirn og omegn.

Aldrig før i Gymnaestrada-historien er en åbningsceremoni blevet aflyst, og dem som var med dengang da Gymnaestrada første gang var i Dornbirn (2007) kan måske også huske, at åbningen begyndte med heftige regnbyger – denne gang var der dog ingen udsigt til opklaring og af sikkerhedsmæssige årsager, var det ikke muligt at gennemføre den planlagte ceremoni. Åbningen blev aflyst for i dag, men gennemføres i stedet på onsdag – læs mere om dette i gymnaestrada-appen.

Velkomstfester i stor stil

Heldigvis skal der dog mere end lyn og torden til at tage det gode humør fra de 18.000 deltagere som netop nu er samlet i Østrig. Rundt omkring i værtsbyerne samledes derfor 60 nationer til store velkomstparty’s, med byerne som værter – en hyggelig måde at bygge bro mellem deltagere og byboere. For os danskeres vedkommende var vi samlet i byen Götzis – nøjagtigt som for 12 år siden, hvor Gymnaestrada også blev afholdt i Dornbirn/Østrig.

Tak til byen Götzis og til gymnasterne fra Sundeved Efterskole og Bellinge som stod for underholdningen med stemningsfulde og flotte opvisninger.

Se stemningsbilleder fra velkomstparty her – flere bliver opdateret på facebook.

Åbningsceremoni senere på ugen

Hundredevis af gymnaster har været involveret i åbningsceremonien, som markerer startskuddet på Gymnaestrada-ugen og gymnasterne har trænet i månedsvis for at give deltagere og publikum den helt særlige oplevelse som kendetegner ceremonien. Derfor afholdes det planlagte show i stedet for i dag, på onsdag – se mere i gymnaestrada-appen.